image1-4

Iedereen kent London natuurlijk, maar wat moet je daar nou eigenlijk bezoeken? De meeste mensen kiezen voor de bezienswaardigheden die iedereen bezoekt, zoals de London bridge, London Tower en de London Eye. Natuurlijk moet je die bezoeken als je er bent, maar er zijn nog veel meer leuke dingen te bezoeken in London! Hieronder 5 bezienswaardigheden waar je misschien nooit op was gekomen!

  1. The Shard

The Shard is een wolkenkrabber in Southward, dicht in de buurt van de London bridge. Het is een gebouw uit 2012, vandaar dat het nog niet erg bekend is voor iedereen. Als je dus eerder dan 2012 bent geweest, bestond het nog niet eens! Dit gebouw is geen aanrader als je hoogtevrees hebt, want het gebouw is erg hoog, namelijk 306 meter. Op de bovenste verdieping kun je heel London zien, vooral in de avond is dit erg mooi. Het gebouw is veel hoger dan de London Eye, namelijk 175 meter. Je kunt dus veel meer zien! Houd er wel rekening mee dat er op tijd kaartjes moeten worden gekocht.

  1. China town

Veel mensen zullen China Town associëren met New York, maar er is er ook eentje in London! Deze is wel ietsjes kleiner dan in NY, maar het is het nog steeds waard om er doorheen te lopen. Terwijl je erdoorheen loopt zie je allemaal kleine Chinese restaurantjes en winkeltjes. Het is een bijzondere ervaring, want het begint midden in een straat. Zodra je onder de boog loopt, ben je in een hele andere wereld en is er een hele andere sfeer. Erg leuk om ook wat te drinken!

  1. Holland park

Als je van natuur houdt, is dit zeker een aanrader. Dit park is erg groot, met onder andere een grote tuin. Ook liggen er nog resten van een voormalig kasteel, dus als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van London, is dit ook een aanrader. Maar, helaas is er niet meer zo heel veel te zien van het kasteel. Dus niet te enthousiast worden! Verder zijn er erg veel sportactiviteiten, zoals cricket. Kortom, erg leuk om een ochtendje te lopen om lekker wakker te worden!

  1. Pub

Hoewel een pub niet echt een bezienswaardigheid is, moet deze toch vermeld worden. Als je naar London gaat, moet je ook in een pub hebben gezeten! Tussen het shoppen door, of tussen de musea door is het heerlijk om even uit te rusten in een typisch Engelse pub. De sfeer is erg anders dan in Nederland, wat het erg indrukwekkend maakt. Dus, ga op zoek naar een pub die jou aanspreekt en loop naar binnen!

  1. Leicester square

Dit is vooral een aanrader voor in de avond. Leicester square is een plein met veel restaurantjes, casino’s en wat winkeltjes. In de avond is het erg leuk verlicht en laten mensen hun talenten zien op straat. De ene danst, de ander goochelt, maar beiden hebben erg veel publiek. Zelfs in de winter staat iedereen buiten, wat een erg gezellige sfeer geeft. Tijdens het eten word je geëntertaind door de mensen op straat, maar er is ook ruimte om gezellig te kletsen met degene met wie je op stap bent. Kortom, de ideale locatie om een hapje te eten!

Nog een paar foto’s die ik met jullie wil delen:

 

image1

image2-3

image1-5

Volg mij ook op social media of bezoek mijn eigen blog!

http://www.maartjezaal.com

Twitter: maartjeofficial

Instagram: maartjezaal

Tot snel!