Omdat ik van reizen hou, maar nooit ‘uit’ Europa ben geweest, leek het me leuk om een lijstje te maken met de 10 mooiste steden die ik heb bezocht. Oh, dit lijstje is trouwens in random volgorde!

[gap]

Athene
Die moet zeker op het lijstje! Ik ben er nu 2x geweest, een keer met mijn vader en een keer met school. Overal staan ruïnes van oud-Griekse gebouwen en het eten is goedkoop, maar toch héél lekker! Alles ligt ook dichtbij elkaar. Je kunt voor een paar euro de metro nemen, maar je kunt ook alles gewoon lopen. Onderweg zie je toch genoeg leuke dingen!

[gap]

Florence
Het centrum van de Renaissance. De Duomo en de Ponte Vecchio zijn prachtig, en verder zijn er nog genoeg plekjes om instagramfoto’s te maken ;) . Ik ben er maar een dagje geweest, en geloof me, dan kun je echt niet alles zien. Het Uffizi museum, een van de grootste musea in Europa, ligt in Florence. Ik ben er helaas niet naar binnen geweest, maar het schijnt een topmuseum te zijn!

[gap]

Siena
Hetzelfde geldt eigenlijk voor Siena. Deze stad staat letterlijk vol met kunst. Hier ben ik ook maar een dagje naartoe gegaan, maar mijn moeder en ik hadden zo’n kaartje gekocht waarmee je in de Duomo kon, samen met nog wat andere gebouwen en een museum. Dat is echt een aanrader!!

[gap]

London
Duh, hoe kan Londen nou niet op het lijstje staan? Ik ben er een weekje met school geweest. We verbleven bij een gastgezin, dus ik kan niet zoveel zeggen over de hotels daar. Maar ik weet wel dat er genoeg te doen is in Londen! Zoals in het Londen Eye gaan. Dit geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Wij zijn ook naar de Lion King gegaan in het Lyceum Theatre. Wat was dat gaaf! Het mag dan wel wat kosten, maar dat is het écht meer dan waard.

[gap]

Parijs
De stad van de liefde <3 . Er is zóveel te zien! Je kan Parijs echt niet in een dag bezoeken om alles te zien. Ik ben er samen met mijn moeder en oma geweest voor een paar daagjes. Er zijn zat leuke koffietentjes, en er is zelfs een jaren ’50 milkshake café! Hoe leuk is dat J .

[gap]

Frankfurt
Misschien niet echt obvious, maar Frankfurt is leuk! Ik ben er op uitwisselig geweest met school. Frankfurt heeft een schattig pleintje, het Römerplein, dat je op de foto kunt zien. Er zijn ook twee supergrote winkelcentrums! Oh, en alles is net iets goedkoper in Duitsland J.

[gap]

Barcelona
Jaaa, Barcelona J. Met natuurlijk Parc Guell en de Sagrada Familia. Ik ben trouwens echt benieuwd hoe lang het nog duurt voordat hij af is! Ook is Spanje natuurlijk home country van de Zara, dus het schijnt hier allemaal iets goedkoper te zijn!

[gap]

York
Een superschattig Harry Potter-achtig stadje in engeland! Wij hebben het met school bezocht. Je kunt de stadsmuren bewandelen en de York Minster beklimmen. Maar er zijn ook genoeg schattige kleine snoepwinkeltjes!

[gap]

Lucca
Lucca is ook al zo’n schattig stadje. Je kunt over de stadsmuren fietsen, of heerlijk genieten van goedkoop Italiaans ijs op de Piazza dell’Anfiteatro. Want ja, wat moet je in Italië zonder heerlijk ijs?

[gap]

Brussel
Hier ben ik ook voor het eerst met school geweest. Je kunt hier supergoed shoppen, en met kerst is er een leuke kerstmarkt! Toen ik er was, was er ook een lichtshow op de Grote Markt. Echt een aanrader!

[gap]

Zijn jullie ooit naar een van deze steden geweest?

[gap]

Dit artikel is geschreven door Marloes.
http://www.deloesious.nl

[gap]