Mijn moeder maakt altijd hele lekkere gezonde snacks en maaltijden. Een van mijn favorieten is deze chocolade-rijst reep, die ik vandaag met jullie deel!

Ingredienten voor ongeveer 10 repen:
– 25 gram gepofte rijst
– 10 gram gepofte quinoa
– 50 gram pecannoten
– 25 gram geraspte kokos
– 85 gram kokosolie (5 eetlepels)
– 4 eetlepels cacao
– 2 eetlepels honing
– een snufje zout

Wat je nog meer nodig hebt:
– bakvorm
– bakpapier

Je begint met alle droge ingredienten door elkaar te mengen. Hierna smelt je de kokosolie, voeg je de cacao toe samen met de honing en het zout. Nu hoef je alleen maar de natte en de droge ingredienten bij elkaar te mengen, zodat elk klein stukje bedekt is met de chocola. Nu kan je het mengsel in de bakvorm doen. Zorg dat de bakvorm bedekt is met bakpapier! Zo kan je makkelijker de repen eruit halen.

Zet de gevulde bakvorm voor minstens 15 minuten in de koelkast, en hierna kun je de repen snijden!

Oh, zorg wel dat je de repen ook in de koelkast bewaart. Anders kunnen ze uit elkaar vallen, omdat kokosolie al bij een lage temperatuur (25,5 graden) smelt.

Veel plezier met deze repen maken!

[gap]

Dit artikel is geschreven door Marloes.
http://www.deloesious.nl

[gap]