Het is soms best lastig om er super fashionable uit te zien met een modaal inkomen. Tenminste, als je niet zo goed weet HOE je dit het beste kunt doen. Want goedkope kleding hoeft er niet perse goedkoop uit te zien. En style kun je jezelf aanleren.

Met deze tips zie je er super fashionable uit zonder dat je je hele maandloon kwijt bent.

[gap]

[gap]

  1. Upgrade jouw gevoel voor style. Doe HEEL veel inspiratie op. Kijk op pinterest, lees fashion blogs en bekijk zoveel mogelijk outfit posts. Tips: Debbie is een Nederlandse fashionblogger met GE-WEL-DIGE foto’s op haar instafeed SFFTE & ook een hele fijne blogger om te volgen is Noor, zij geeft veel tips & tricks op haar website en lots of outfit inspiration: Queen of Jetlags.
  2. Kijk goed rond in de winkel! Soms kan een heel basic shirtje je look helemaal af maken als je deze combineert met andere stukken en/of accessoires. Bedenk dus in je hoofd al een outfit en vaak neem je dan toch net dat ene shirtje mee die uiteindelijk je favo item wordt!
  3. Zoek items uit van materiaal dat niet snel kreukt. Gekreukte kleding zie er al gauw goedkoop uit.
  4. Wees er als eerste bij als winkelketens samen gaan werken met designers. Tipje: Balmain brengt in november in samenwerking met H&M echt FANTASTISCHE designer items uit voor H&M prijzen.
  5. Draag statement jewelry. Dit is momenteel helemaal in de mode. Een opvallende ketting of armband kan jouw outfit net even die extra touch geven.
  6. Shop kleding van goed materiaal. Dit is niet alleen het hebben van kennis over materialen maar ook je gevoel speelt mee. Voel goed aan het materiaal van de items voordat je het koopt. Voelt het flodderig? Niet doen, meestal is dit item na 1x wassen al onbruikbaar. Kijk ook goed naar de afwerking, zitten er kraaltjes of andere versieringen op? Let er dan op of dit goed is bevestigd. Niets is zo erg dan dat de helft van de kraaltjes mist op je shirt.
  7. Mix! Heb je duurdere merken in je kast? Combineer dit dan met goedkopere stukken.
  8. Vermijd versleten items. Die schoenen die versleten neuzen hebben of die ring waar de gouden laag alweer zwart van is geworden. NIET doen.
  9. Draag kleding dat past. Dit is een heel belangrijk punt. Te kleine kleding & te grote kleding is niet alleen funest om je figuur mooi uit te laten komen maar ook je outfit oog direct goedkoop. Al heb je een broek van 400 euro, als jouw muffin top erboven uit komt kun je die beter niet dragen…
  10. Last but not least, investeer in goede kwaliteit kleding. Dit kost dan wel meer maar op den duur kost het je minder. Als jij een basic shirtje 3 jaar kan dragen omdat de kwaliteit mooi blijft, scheelt dat jou weer een paar nieuwe basic shirtjes van slechte kwaliteit!

[gap]

[gap]

Dit artikel is geschreven voor de beauty app KNAPP van John Beerens.
Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Download dan de app in jouw App Store <3