Outfit tips voor een regenachtige dag.

 

Je kent het wel… We hebben er namelijk al iets teveel van gezien dit jaar. De dagen dat je wakker wordt, uit het raam kijkt en eigenlijk liever de hele dag wilt blijven liggen. Regen…. Motregen, dikke druppels of spettertjes, het maakt niet uit. Regen sucks!
Ik doe alles met de auto, dus voor mij is het een kwestie van duiken in de deur. Dus blijft de schade beperkt.
Maar heb je geen auto? Dikke kans dat je dan reist per fiets of openbaar vervoer. En dan kun je nog wel eens aankomen met natte slierten dat je haar moet voorstellen en een doorweekte outfit die je met zoveel zorg hebt uitgezocht vanmorgen. KAK!
En in tegenstelling tot de moeders, snap ik als geen ander dat je geen regenpak aantrekt.

 

Hier een aantal tips zodat je representatief EN fashionable aankomt bij je bestemming ondanks het hondenweer.

Outfit tips voor een regenachtige dag

 1. Draag een hoed.
  Hoeden zijn fashionable, en helemaal in. Draag een lekkere oversized hoed of een klein hoedje zodat je haar droog blijft. De hoed kun je bij aankomst laten drogen en je haar zit nog net zo geweldig als dat het zat toen je de deur uitging.
  Tip: Ga niet in de weer met volumizing hair als je een hoed draagt. Hier blijft niet zoveel van over als je een hoed hebt gedragen.

Outfit tips voor een regenachtige dag

 1. Koop een stormparaplu.
  Ja, stormparaplu’s werken écht en zijn niet eens zo lelijk. Door de vorm is het net een kunstwerkje en ben je helemaal minimalistisch bezig. Ideaal voor iedereen die met de fiets reist.

Outfit tips voor een regenachtige dag

 1. Schaf een poncho aan.
  En nu heb ik het niet over de mooie boho poncho’s die je overal tegenkomt, maar over de plastic poncho’s die je bij de Blokker en de action kunt kopen voor een euro. Als je echt werk hebt gemaakt van je outfit, koop dan een doorzichtige. Zo ziet iedereen nog steeds jouw fabulous look.

 

 1. Doe je XL sjaal om.
  XL sjaals zijn geweldig. En hebben veel functies. Waaronder dus een ‘regenfunctie’. Als je een grote sjaal hebt dan kun je deze over je hoofd slaan én over je schouders. Zo blijft het grootste deel van jouw look onschendbaar. In ieder geval je haar en je schouders. Op zich vind ik dit zelf een heel handige oplossing.

 

 1. Doe je haar in een strakke knot.
  Als je je haar in een strakke knot hebt en dit hebt volgespoten met haarlak dan overleeft dit een regenbui vrijwel altijd. Bij aankomst zul je wel even bij de spiegel het grootste gedeelte water uit je haar moeten vegen maar je kapsel zit nog steeds onberispelijk!

Outfit tips voor een regenachtige dag

 1. Draag een leren jas.
  Leren jassen zijn waterbestendig. Need i say more?

Outfit tips voor een regenachtige dag

Foto: Damien Derouene

 1. Neem een taxi.
  Als je écht haast hebt of er onberispelijk uit moet zien, neem dan gewoon een taxi.

 

 1. Draag een poncho 2.
  Nu heb ik het wél over de hippe poncho’s. De poncho’s zijn vaak van wol maar redelijk dik. Een kleine bui overleef je dan nog. Bij een plensbui werkt deze poncho trouwens niet.

Outfit tips voor een regenachtige dag

 1. Draag géén witte broek.
  Witte kleding en water is nooit een goed idee. Tenzij je meedoet aan wet t-shirt contests. Maar voor het gemak ga ik er even van uit dat dit niet het geval is.
  Wil je niet rondlopen in je blote kont? Draag dan gewoon geen witte broek… Houd je van aandacht? Doe het dan vooral wel.

Outfit tips voor een regenachtige dag

 1. Richt je vooral op zwart.
  Als zwart nat is, valt dit meestal niet zo op. Je kunt je dan voelen als een natte dweil maar niemand die het ziet! Vooral blijven doen alsof er niets aan de hand is.
 2. Date tip.
  Zie punt 7.

Tips en foto’s graag met de tag #MayMusthaves op instagram/twitter J

Liefs,
Mayke