Als je denkt dat je met alleen een laptop een goede blog in elkaar kunt zetten heb je het mis… Als blogger moet je investeren. Het maken van foto’s met je telefoon kan prima maar voor echt kwaliteit heb je toch meer nodig. Je komt er niet meer met alleen leuk schrijven. Daar is teveel concurrentie voor.

Commitment, tijd en financiële investeringen zijn dingen die bij het bloggen horen als je veel lezers wilt bereiken. In dit artikel vertel ik wat mijn favoriete items zijn en waar ik echt niet zonder kan.

IMG_9417

LAPTOP

Als eerste heb je een laptop nodig (natuurlijk). Een desktop computer werkt ook prima maar is iets minder handig. Die neem je niet zomaar overal mee naartoe. Een saai moment in de trein? Moet je wachten op je vriendin in die ene leuke lunchroom? Je kunt dan lekker gaan schrijven of je foto’s bewerken.
Persoonlijk beveel ik een macbook aan. Het is dan wel iets duurder maar het werkt behoorlijk snel en is het absoluut waard!

IMG_9422

NOTITIEBOEKJES

En heel veel ervan! Als ik een inspiratie moment heb kan ik direct mijn ideeën opschrijven. Verder heb ik een to-dolist waar je niet blij van wordt maar zonder word ik helemaal gek.
Ik koop mijn notitieboekjes bij de HEMA. Fantastische lay-outs en zelfs notitieboekjes speciaal voor bloggers met ‘Blog-lijstjes’.
Met notitieboekjes zijn jouw inspiratiemomenten altijd productief!

IMG_9418

STYLUS

Een stylus pennetje is een klein pennetje die je kunt gebruiken voor touchscreen apparaten. Ik heb heel lang zonder gedaan maar nu ik er een heb kan ik niet meer zonder. Super makkelijk om foto’s mee te bewerken en niet te priegelen met je ‘dikke’ vingers. Bijvoorbeeld: puistjes verwijderen, storende factoren weghalen etcetera. Je kunt er veel nauwkeuriger mee werken en de meest kleine details mee bewerken.

TELEFOON

Mijn iPhone is mijn leven. Niet alleen mijn sociale leven (dit klinkt een beetje sneu, maar het valt mee) maar ook mijn blogginglife hangt af van mijn telefoon.
De apps die je kunt downloaden zijn ontelbaar en het zal je niet verbazen dat er een heleboel bewerking apps voor de telefoon te downloaden zijn. Persoonlijk vind ik het soms zelfs beter dan photoshop. Ik heb ongeveer 20 apps op mijn telefoon om foto’s mee te bewerken, moodboards te creëren en teksten toe te voegen aan foto’s.
90% van mijn foto’s bewerk ik dus met mijn iPhone of iPad. Ik zal later nog eens een artikel plaatsen met alle apps die ik gebruik.

EEN GOEDE CAMERA

Toen ik begon met bloggen maakte ik al mijn foto’s met de telefoon. Ik dacht dat ik het allemaal onder de knie had totdat ik de real deal aanschafte. Wat dacht ik eigenlijk? Die foto’s waren helemaal niet mooi! Ze waren achteraf erg flets omdat ik ze zo wit mogelijk wilde bewerken.. En het zag er niet pretty uit. Begrijp me niet verkeerd, met je telefoon kun je hele mooie foto’s maken maar mijn persoonlijke ervaring is dat een camera toch echt veel betere foto’s maakt dan een telefoon.

Ik heb de Canon 1200D gekocht en ik ben hier ZO blij mee! Mijn foto’s verbeteren ieder moment en mijn bewerkings-skills krijgen ook iedere keer weer een upgrade.
Op mijn wishlist staat nu de Canon EOS 700D omdat deze een uitklapbaar scherm en een draadloze afstandsbediening heeft.
Anyways, foto’s zijn ongeveer 80% van jouw uitstraling als blogger dus investeren is noodzakelijk.

BELICHTING

Daglicht is absoluut het allerbelangrijkst. Maar soms tref je het niet met het weer. Ik heb daarom lampen aangeschaft en ik ben er ontzettend blij mee. Mijn foto’s zijn instantly mooier en ik hoef de foto’s een stuk minder te bewerken. Belichting doet zoveel voor je foto’s…
Of je nu blogt over beauty, fashion of lifestyle, belichting is wat je nodig hebt! Gebruik het om je producten, je make-uplooks of je outfits te fotograferen als je binnen werkt.
Ik hoef in ieder geval niet meer afhankelijk van het weer als een gek te gaan fotograferen als het zonnetje maar even schijnt.

INSPIRATIE

Iets wat je altijd nodig hebt als je een creatieve hobby en/of creatief beroep hebt. Of je nu je inspiratie buiten opdoet, in de stad of online maak er gebruikt van!
Kom erachter wat voor jou werkt en zoek het op.
Persoonlijk krijg ik vee inspiratie op pinterest en bij andere bloggers. Ook neem ik mijn camera overal mee naartoe omdat ik nooit een snapshot wil missen als het moment daar perfect voor is.

Bovenstaande is mijn persoonlijke mening en dit is wat voor mij werkt. Als je nog tips hebt of andere meningen, laat het mij dan weten! Ik ben absoluut voor leren van elkaar!

Liefs,
Mayke
http://www.bymayke.com